Η δύναμη των social media: Η περίπτωση του Ιακωβίδη

Η δύναμη των social media είναι τόσο δυνατή και μια τρανή απόδειξη είναι αυτό που συνέβη με την περίπτωση του Ιακωβίδη.

Ή αλλιώς του Θοδωρή Ιακωβίδη που γίναμε όλοι φίλοι μαζί του μέσα σε ενα 24ωρο.

Είναι απο τις φορές που σκέφτεσαι τι δύναμη μπορεί να έχει ο κόσμος όταν ενωθεί.

Λίγα πράγματα για την ιστορία: Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συμμετέχοντας στους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο μετά την λήξη του αγώνα δήλωσε on camera γεμάτος συγκίνηση πως πρόκειται να σταματήσει. Ο λόγος ήταν πως δεν αντέχει άλλο τις συνθήκες που επικρατούν. Ο ίδιος δήλωσε πως ειναι λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσικοθεραπευτής που δεν σου παίρνει χρήματα καθώς γνωρίζει την κατάσταση.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη
02/08/2021

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, σύσσωμο το ελληνικό κοινό μέσα απο τα social media έκανε viral αυτές τις δηλώσεις. Το κοινό παρότρυνε ο ένας τον άλλο να ακολουθήσουν τον Ιακωβίδη στα social media. Έτσι ο λογαριασμός θα γινόταν πιο “εμπορικός” για τους χορηγούς. Το σχέδιο πέτυχε και ο Ιακωβίδης μέσα σε 48 ώρες κατάφερε να τερματίσει τα στατιστικά στους αλγόριθμους. Το Instagram account του έφτασε σχεδόν 200k ακολούθους. Την ώρα που ο ίδιος έκανε δηλώσεις on camera είχε μόλις 2000 ακολούθους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι influencers έπαιξαν μεγάλο ρόλο καθώς στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στήριξε δημόσια τον Θοδωρή μέσα απο το account του το οποίο αγγίζει τα 10,4 εκατομμύρια ακολούθους.

Η δύναμη που μπορεί να έχουν τα social media είναι τεράστια. Ο κόσμος μπορεί να μεταδώσει την πληροφορία πολύ γρήγορα. Το κοινό μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα brand, τους ανθρώπους και να ανεβάσει ψηλά ή να ρίξει στο μηδέν.

Τα IG Stories και το twitter πήραν φωτιά και ο Ιακωβίδης κατέκτησε -πέρα απο τις καρδιές μας- ένα εμπορικό account. Σίγουρο είναι, πως όποιος χορηγός επενδύσει, θα κερδίσει σίγουρα awareness και positive positioning στην ψυχολογία του κόσμου.

Ακολουθούν κάποια twitter που αποθέωσαν τον Θοδωρή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο